Határtalanul pályázat

Egy hét Erdélyben

 

HATÁRTALANUL!
              nemzeti összetartozás az oktatásban

 

A Határtalanul program célja:

  • a külhoni magyarságot illető általános tájékozatlanság és közöny megszűntetése
  • a szomszédos országok magyarlakta területeire irányuló iskolai kirándulások révén a magyarországi diákok megismerjék a határon túli magyarság életét,
  • a szomszédos országok magyarlakta területein személyes emberi kapcsolatok alakuljanak ki
  • egy olyan szemléletmód terjesztése Magyarországon, elsősorban a fiatalok között, amely szerint az a tény, hogy több millió magyar külhonban él számtalan lehetőséget rejt magában. 

 

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.  HATÁRTALANUL!  pályázatot hírdetett meg 2011-ben magyarországi szakképző iskolák nappali rendszerű képzéseiben résztvevődiákjainak a szomszédos országok magyarlakta területeire történő utazásához. Az utazások programját az oktatási tevékenységhez kapcsolták, azaz a  résztvevő diákok szakmájához/szakmacsportjához kapcsolódó programelemek megvalósítását írták elő.

A Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium a pályázati program keretében felvette a kapcsolatot a Sepsiszentgyörgyben lévő Puskás Tivadar Szakközépiskolával. A program során 30 tanuló (15 magyar, 15 erdélyi) 4 kísérőtanár segítségével  közösen egy tanulmányt készített el. Ennek során megfigyelték, összehasonlították a két ország egészség megőrzését szolgáló intézményeinek működését, és felmérték a budapesti és az erdélyi iskolában tanuló diákok egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismereteit. 


A Romániában élő magyar diákok 2012. március 19.-től március 25-ig tartózkodtak nálunk. A mi diákjaink 2012. április 30.-tól május 6.-ig tartózkodtak Romániában.

A Romániában élő magyar és a magyarországi diákok együttműködésére a HATÁRTALANUL program keretében  került sor, melyet a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatott 2.399.400 Ft-tal.

BUDAPESTI ÚTINAPLÓ

 

ERDÉLYI ÚTINAPLÓ

 

BUDAPESTI TESZTEK EREDMÉNYEI

 

ERDÉLYI TESZTEK EREDMÉNYEI

 

TESZTEK EREDMÉNYEINEK ÖSSZEHASONLÍTÁSA

 

INTÉZMÉNYLÁTOGATÁSOK EREDMÉNYE

 

Fényképalbumok:

BUDAPEST

 

 

ERDÉLY